Discipelschap Gaan zoals God jou roept

With mentor • 7 lessons • 83 students

Inleiding Discipelschap

Jij bent een discipel.

50Days of discipleship

In 2018 ben ik de 50Days of discipleship, 50 Dagen discipelschap, een online cursus gaan schrijven. Deze was geschreven voor de voorgangers en broeders, zusters in Azië en Afrika. Doel was om de kerken een training aan te bieden die ze zou helpen om uit te gaan en een discipel te zijn van Jezus Christus. Ook was het ter versterking van hun werk als voorganger. Met het certificaat dat ze na beëindigen van de studie ontvingen, konden ze door de overheid erkend worden. Velen hebben nooit een kans gehad om een Bijbelschool te volgen. Inmiddels zijn er via verschillende media honderden studenten.

Deze nieuwe cursus is in het Nederlands en bestaat uit 7 lessen.

De bedoeling is om in het kort uit te leggen hoe je een discipel bent en wat je van Jezus hebt ontvangen om in Zijn voetstappen te treden. Bij iedere les zal ook een korte video beschikbaar zijn.

Ik begin met de basis; het begin van de schepping, doop, discipel zijn en Heilige Geest.

Dan ook de geestelijke realiteit waar we als Christenen in leven. Het belang van evangelisatie, genezing en herstel van jou. Een belangrijk punt, omdat je dat ook heel direct ziet in de bediening van Jezus. Hij deed de wil van de Vader. Die wil is niet veranderd.

Je mag jezelf gaan zien als een dochter of zoon van de Vader. Hij heeft je daartoe geroepen. Ik heb deels vanuit een charismatisch uitgangspunt discipelschap bekeken en naar voren gebracht van wat er belangrijk is om vanuit die roeping van Jezus Christus als visie mee te nemen in je bagage op die reis als discipel. Misschien eenzijdig, maar dan zijn er gelukkig nog heel veel andere cursussen van discipelschap en groeien in Christus.

Veel Christenen zijn zich nog niet helemaal bewust van wat Jezus hen heeft gegeven in dit leven. Het is mooi, prachtig en uitdagend om dagelijks in Zijn kracht te leven.

Veel zegen.

Hayo de Vries

Start course